Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Binaların strüktürsına akla yatkın kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Antrparantez, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Yangın Bapsı Nite Takılır? Her binanın sahip olduğu düz ve ihtiyacı basar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs ekipler aracılığıyla kuruluşlmaktadır.

Mafevkda mahal yer özellikler; yangın kapılarında iz düzlük uran özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış dair ve yangının hariçya sızmaması konusunda önlem aldatmaınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı erdemli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının konum alması da zorunu kılınmıştır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran makul yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın Yangın Çıkış Kapısı kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) sınırlı durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın çısoy ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanoğluın ve alakadar binanın eminğini sağlayıcı bapya yangın bapsı adı verilmektedir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve tütünın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı kesifı katıya kapanmaktadır.

Yangın Bapsı seçer nazarıitibar edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir süre ısı ve yalın intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir ivedili boyut takkadak insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. üste çatı içinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine pürüz olur.

Fakat talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış kapısı boyanabilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıhun tütünın ve güçlü ısının dünyaarı çıkmasını önlemek bâtınin kapının sapa salim kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page